zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

Solifarina

Naturalny zagęstnik zbożowy

Solifarina jest to grupa produktów funkcjonalnych powstałych w wyniku zmielenia ziaren zbóż tj. jagły, gryka, orkisz, pszenica zwyczajna, pszenica durum poddanych uprzednio obróbce hydrotermicznej.

Produkty funkcjonalne Solifarina zostały opracowane aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty z czystą etykietą oraz dodatkowymi walorami funkcjonalnymi czy organoleptycznymi.  

Deklaracja produktu na opakowaniu to „mąka jaglana, gryczana, orkiszowa” itd. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej technologii uzyskujemy produkt w 100 % naturalny bez modyfikacji chemicznych i genetycznych.

Linia produktów Solifarina:

PREMIUM:

  • orkiszowa PP eko
  • pszenica durum PP
  • orkiszowa P eko

PREMIUM BEZGLUTENOWA:

  • jaglana P eko
  • gryczana P eko

STANDARD:

  • pszenica zwyczajna PP eko

Co wyróżnia markę Soligrano:

  • nowoczesna technologia
  • innowacyjność produktowa
  • jakość i bezpieczeństwo
  • wsparcie klienta

Co wyróżnia Solifarinę:

  • innowacyjność
  • czysta etykieta
  • 100 % naturalność produktu
  • czystość mikrobiologiczna
  • termin przydatności - 12 m.
  • brak modyfikacji chemicznych i genetycznych
  • gluten free
  • produkt kategorii BIO

Zastosowanie w przemyśle

Przemysł mięsny i garmażeryjny:

  • pasztety
  • wędliny podrobowe
  • produkty garmażeryjne

Przemysł wegański/wegetariański:

  • pasty
  • hummus
  • pasztety
  • dania gotowe
  • burgery
  • kotlety

Przemysł piekarski i cukierniczy:

  • mieszanki piekarskie
  • mieszanki cukiernicze
  • kremy
  • nadzienia
  • budynie
  • masy cukiernicze

Dania gotowe:

  • zupy
  • sosy
  • produkty instant

Paniery:

  • wewnętrzne
  • zewnętrzne

Przemysł lodziarski:

  • sorbety
  • lody wegańskie i wegetariańskie
  • lody light

Dlaczego warto stosować Solifarinę:

  • nie posiada GMO i modyfikacji chemicznych
  • ma szeroki wachlarz tworzenia aplikacji Gluten Free
  • wzbogaca produkt w składniki odżywcze zawarte w surowcu
  • jest naturalnym zagęstnikem – czysta etykieta
  • pozwala na obniżenie zawartości cukru i tłuszczu w wyrobie gotowym
  • zwiększa wydajność procesu produkcyjnego poprzez wysoką wodochłonność

 

Kontakt:

Jowita Włodarczewska | Sales Department Manager | PL | EN

t: +48 669 262 200

e: jowita.wlodarczewska@soligrano.pl

 

 

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane