zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

Solifarina

Funkcjonalne produkty zagęszczające

Solifarina jest to grupa produktów funkcjonalnych powstałych w wyniku zmielenia ziaren zbóż tj. jagły, gryka, orkisz, pszenica zwyczajna, pszenica durum poddanych uprzednio obróbce hydrotermicznej.
Produkty funkcjonalne Solifarina zostały opracowane aby sprostać rosnącemu zapotrzebowaniu na produkty z czystą etykietą oraz dodatkowymi walorami funkcjonalnymi czy organoleptycznymi.  
Deklaracja produktu na opakowaniu to „mąka jaglana, gryczana, orkiszowa” itd. Dzięki zastosowaniu odpowiedniej technologii uzyskujemy produkt w 100 % naturalny bez modyfikacji chemicznych i genetycznych.

Linia produktów Solifarina
PREMIUM:
- orkiszowa PP eko
- pszenica durum PP
- orkiszowa P eko

PREMIUM BEZGLUTENOWA:
- jaglana P eko
- gryczana P eko

STANDARD:
- pszenica zwyczajna PP eko

Co wyróżnia markę Soligrano:
- nowoczesna technologia
- innowacyjność produktowa
- jakość i bezpieczeństwo
- wsparcie klienta

Co wyróżnia Solifarinę:
- innowacyjność
- czysta etykieta
- 100 % naturalność produktu
- czystość mikrobiologiczna
- termin przydatności - 12 m.
- brak modyfikacji chemicznych i genetycznych
- gluten free
- produkt kategorii BIO

Zastosowanie w przemyśle
1. Przemysł mięsny i garmażeryjny:
- pasztety
- wędliny podrobowe
- produkty garmażeryjne

2. Przemysł wegański/wegetariański:
- pasty
- hummus
- pasztety
- dania gotowe
- burgery
- kotlety

3. Przemysł piekarski i cukierniczy:
- mieszanki piekarskie
- mieszanki cukiernicze
- kremy
- nadzienia
- budynie
- masy cukiernicze

4. Dania gotowe:
- zupy
- sosy
- produkty instant

5. Paniery:
- wewnętrzne
- zewnętrzne

6. Przemysł lodziarski:
- sorbety
- lody wegańskie i wegetariańskie
- lody light

Dlaczego warto stosować Solifarinę
- nie posiada GMO i modyfikacji chemicznych
- ma szeroki wachlarz tworzenia aplikacji Gluten Free
- wzbogaca produkt w składniki odżywcze zawarte w surowcu
- jest naturalnym zagęstnikem – czysta etykieta
- pozwala na obniżenie zawartości cukru i tłuszczu w wyrobie gotowym
- zwiększa wydajność procesu produkcyjnego poprzez wysoką wodochłonność

Kontakt:

Jowita Włodarczewska | Sales Department Manager | PL | EN
t: +48 669 262 200
e: jowita.wlodarczewska@soligrano.pl

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane