Marka zakochana
w zbożach

 

Marka zakochana
w zbożach

 

Firma

Soligrano – marka zakochana w zbożach

Soligrano to polska marka oferująca produkty ze zbóż ekspandowanych, które spełniają wysokie standardy jakościowe. Firma jest podmiotem powiązanym z OrganikAgro – największym i najnowocześniejszym producentem zbóż ekspandowanych w Polsce. Zakład produkcyjny o wydajności 1400 kg zboża ekspandowanego na godzinę umożliwia firmie prowadzenie działań pod własną marką skierowanych do klientów detalicznych oraz hurtowych, a także produkcję w ramach działań z zakresu private label. Siedziba Soligrano i OrganikAgro mieści się w Dobroniu położonym w centralnej Polsce, w województwie łódzkim.

Szeroka oferta

Oferta Soligrano składa się z produktów bio oraz bezglutenowych, a także mieszanek ze słodkimi dodatkami oraz puffinek dla dzieci. Zboża ekspandowane mają szerokie zastosowanie w gastronomii, piekarstwie i cukiernictwie. Możliwości wykorzystania zbóż ekspandowanych są przedstawiane w zakładce Przepisy w ramach projektu Akademia Soligrano oraz na fanpage'u marki na portalu Facebook.
Bezpośrednimi klientami marki są:

  • Hurtownie spożywcze będące częścią kanału tradycyjnego.
  • Duże sieci handlowe będące częścią kanału nowoczesnego.
  • Firmy z sektorów B2B na terenie Polski oraz całej Europy.

Misja firmy

Zdrowy styl życia i pomysłowe gotowanie zgodne z ideą zbilansowanej diety to nasze wartości. Oferujemy zboża w nowoczesnej odsłonie – lekkie, pyszne, wartościowe. Idealne jako oryginalny dodatek do śniadań, posiłków obiadowych, wypieków, deserów i przekąsek. 

Produkty z przesłaniem

Działalność marki nie ogranicza się do produkcji zbóż ekspandowanych. Naszym celem jest szerzenie wiedzy na temat zbilansowanej, zdrowej diety oraz propagowanie idei urozmaiconych, pożywnych posiłków oraz aktywnego trybu życia. Nasze produkty to zboża w nowej odsłonie – lekkie, pyszne i zawierające wartości odżywcze. Informacje, wskazówki i porady ekspertów będą prezentowane na łamach bloga Soligrano. Jesteśmy w trakcie pracy nad nowym projektem.

Innowacja w zgodzie z naturą

Ekspandowanie to proces polegający na poddaniu skrupulatnie wyselekcjonowanych ziaren, obróbce ciśnieniowej z użyciem pary wodnej. Dzięki temu ziarna stają się lekkie, puszyste i nabierają prażonego aromatu. Ekspandowanie odbywa się bez użycia jakichkolwiek sztucznych dodatków, a zboża zachowują większość swoich wartości odżywczych.

Jakość Soligrano

Stawiamy na najwyższą jakość produktów, dbając o zdrowie i zadowolenie naszych Klientów. Nasze zboża są produkowane z zachowaniem wysokich standardów jakościowych, zdrowotnych i ekologicznych. Poniżej prezentujemy posiadane certyfikaty:

  • IFS Food
  • BRC
  • ISO 22000:2006
  • Certyfikat Ekologiczny
  • Licencja na używanie znaku przekreślonego kłosa na produktach bezglutenowych w marce Soligrano.

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane