zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

ORKISZ ekspandowany

ORKISZ ekspandowany, 300 g

Propozycje spożycia i zastosowania:

  • do wypieku domowego chleba

Wartości odżywcze:

  • wysoka zawartość błonnika pokarmowego
  • źródło wapnia, magnezu i fosforu

Logistyka:

  • 12 opakowań jednostkowych w kartonie typu "Display" Soligrano

Zakup / Sprzedaż:

PRZEPIS

Chleb wieloziarnisty [1 foremka]

Składniki:

  • 0,5 kg mąki pszennej,
  • 65 g „Orkiszu ekspandowanego do wypieku chleba”,
  • 10 g siemienia lnianego mielonego,
  • 5 g soli,
  • 5 g cukru,
  • 30 g drożdży,
  • 500 ml ciepłej wody.

W przypadku wypieku chleba według własnej receptury na 30 g „Orkiszu ekspandowanego do wypieku chleba” należy dodać 40 ml dodatkowej wody.

Sposób przygotowania: mąkę, sól, siemię lniane i „Orkisz ekspandowany do wypieku chleba” wymieszać w naczyniu, dodając 375 ml wody. Do drugiego naczynia wlać wodę, dodać drożdże, cukier, wymieszać do momentu rozpuszczenia się składników i zostawić na 15 minut. Suche składniki wsypać do naczynia z rozczynem i dokładnie wymieszać. Prostokątną foremkę (30 cm x 12 cm) natłuścić olejem i wyłożyć przygotowane ciasto, pozostawić na ok. 30 minut do momentu wyrośnięcia ciasta do ¾ wysokości foremki. Wyrośnięte ciasto piec przez 1 godzinę w temperaturze 180°C. Po wyłączeniu piekarnika pozostawić w nim chleb jeszcze na 15 minut. Wyłożyć chleb z foremki i nakryć ściereczką.

POLECAMY RÓWNIEŻ

ŻYTO ekspandowane, 300 g
ŻYTO ekspandowane, 300 g

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane