zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

Bezglutenowy makowiec z komosą ryżową

« wróć

Składniki:

1 puszka masy makowej
200g ekspandowanej komosy ryżowej
100g masła
50g miodu wielokwiatowego
1 tabliczka czekolady deserowej
20g płatków migdałów
20g kandyzowanej skórki pomarańczy
3 Jaja (białko)

Przygotowanie:

Masło rozpuszczamy, dodajemy miód, następnie ekspandowaną komosę i mieszamy do momentu połączenia się składników. Tak przygotowaną komosę układamy na spód formy wyłożonej papierem do pieczenia. Masę makową łączymy z białkami 3 jaj również mieszając do połączenia się składników, a następnie układamy masę makową na komosie i wstawiamy do pieca rozgrzanego do temperatury 170*C i pieczemy 60 minut.

Po wystygnięciu i wychłodzeniu kroimy na porcje, dekorujemy rozpuszczoną czekoladą oraz płatkami migdałów i kandyzowaną skórką z pomarańczy.


Autor przepisu:
Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Komosa Ekspandowana Soligrano.

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane