zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

Chleb na drożdżach z posypką z żyta i gryki

« wróć

Składniki:

1000 g mąki

1 litr wody ciepłej

4 dag drożdży

10 g soli

10 g cukru

35 g żyto półekspandowane

5 g posypka gryka ekspandowana

Receptura:

200 ml ciepłej wody z drożdżami i cukrem odstawiamy na 15 minut. Następnie dodajemy resztę składników i mieszamy. Ciasto przekładamy do formy. Pozostawiamy w ciepłym miejscu przez 45 minut. Po tym czasie posypujemy ciasto żytem półekspandowanym oraz gryką ekspandowaną i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni Celsjusza przez 30 - 40 minut.

 Autor przepisu: Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Gryka Ekspandowana Soligrano znajdziesz tutaj.

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane