zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

zboża ekspandowane

KONWENCJONALNE, EKOLOGICZNE I BEZGLUTENOWE

Pasztet z czerwonej soczewicy z gryką

« wróć

Składniki:

750 g Czerwona soczewica
400 g Pieczarki
60 g Gryka ekspandowana SOLIGRANO
50 g Masło
5 szt Jaja
2 g Estragon
50 g Sól
5 g Pieprz
10 g Czosnek świeży
100 g Cebula 

Przygotowanie:

Soczewicę gotujemy w osolonej wodzie, następnie odcedzamy i mielimy lub rozdrabniamy blenderem. Pieczarki trzemy na tarce lub w maszynie na grubych oczkach i przesmażamy na maśle wraz z drobno pokrojoną cebulą. Przygotowane składniki łączymy ze sobą dodając do soczewicy pieczarki, Grykę Ekspandowaną, sól, estragon, pieprz, oraz posiekany czosnek, wszystko razem dokładnie mieszamy na jedną masę i dodajemy jajka ponownie mieszając. Powstałą masę nakładamy w aluminiowe foremki do wypieku pasztetu. Pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 180 stopni C przez godzinę.

Autor przepisu: Akademia Kulinarna Soligrano. Chcesz udostępnić nasz przepis na swojej stronie lub blogu? Skontaktuj się z nami!

Więcej o produkcie Gryka Ekspandowana Soligrano znajdziesz tutaj.

Dane kontaktowe

SOLIGRANO Sp. z o.o. Sp. K.
Dobroń
ul. Wrocławska 20
95-082 Dobroń
Polska

pokaż mapę


tel.: +48 43 655 51 11
fax: +48 43 655 51 12

KRS: 0000595786
NIP: 7312050508
REGON: 363471853

Formularz kontaktowy

* Pola oznaczone gwiazdką są wymagane